Η πιο σύγχρονη και αξιόπιστη λύση για συστήματα ελέγχου πρόσβασης

Ανάγνωση επίσημων εγγράφων με μερικά μόνο κλικ από τη SECURITY FO.R.S. – ΓΡ. ΑΒΡΑΑΜ ΑΕ

Αναγκαιότητα έχει καταστεί στις μέρες μας η λειτουργία συστημάτων ελέγχου πρόσβασης σε μεγάλες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, λόγω της εφαρμογής των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό η «Security FO.R.S – Συστήματα Ασφαλείας Γρηγόρης Αβραάμ Α.Ε» στο πλαίσιο της συνεχούς της εξέλιξης στον τομέα της τεχνολογίας, εξασφάλισε και προσφέρει αξιόπιστες λύσεις στις επιχειρήσεις εκείνες που οφείλουν να ελέγχουν την πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

Η συγκυρία της πανδημίας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες απαιτήσεις για αναγνώριση προσώπου και εγγράφων, όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού με τρόπο ανέπαφο αλλά ταυτόχρονα πλήρως αξιόπιστο, έχει απογειώσει τη ζήτηση σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Η «Security FORS» εξασφάλισε μια υπερσύγχρονη συσκευή ανάγνωσης επίσημων εγγράφων, όπως το ελληνικό και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το Green Pass. Πρόκειται για τη συσκευή ETE GR TEMP, ένα τερματικό αναγνώρισης προσώπου (IR + Visual) το οποίο ελέγχει ανέπαφα την πρόσβαση σε επιχειρήσεις διαφόρων τύπων και κλάδων. Η προσαρμοσμένη αυτή συσκευή στις απαιτήσεις που διαμόρφωσε η πανδημία της Covid-19 έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Αναγνωρίζει με αναγνώστη των QR Code το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού και επαληθεύει την ημερομηνία της ισχύος του
  • Αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των rapid tests ισχύος 48 ωρών και των PCR ισχύος 72 ωρών
  • Με προσαρμοσμένο Firmware και πιστοποίηση συμβατότητας αναγνωρίζει και επαληθεύει την
  • Πράσινη Ευρωπαϊκή Κάρτα (European Green Card) όπως επίσης και τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού
  • Διεξάγει ανέπαφη θερμομέτρηση
  • Αναγνωρίζει πρόσωπα
  • Αναγνωρίζει εάν ο χρήστης της συσκευής φορά ή όχι μάσκα αυτοπροστασίας

 

Το σύστημα ελέγχου πρόσβασης της «Security FO.R.S» διαθέτει οθόνη 8 ιντσών, panel τύπου IPS και ανάλυση 800×1028 px, στην οποία εμφανίζονται εύληπτες οδηγίες στον χρήστη/πελάτη της επιχείρησης που είναι εφοδιασμένη με τη συσκευή. Ο χρήστης καθοδηγείται από γραπτό κείμενο αλλά και φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά που του υποδεικνύουν σε ποιο σημείο της συσκευής θα πρέπει να πλησιάσει το QR code του πιστοποιητικού του για τον έλεγχο. Όταν η σάρωση ολοκληρωθεί εμφανίζεται μήνυμα έγκυρου εγγράφου με πράσινο χρώμα ή μη έγκυρου με κόκκινο χρώμα.

Στη συνέχεια ο χρήστης καλείται να κοιτάξει στην κάμερα και να πλησιάσει στην ενδεδειγμένη απόσταση μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη ένα περίγραμμα προσώπου για τη θερμομέτρησή του και την ανίχνευση της χρήσης ή μη μάσκας. Στην περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, τότε ο έλεγχος θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και επιτρέπεται στον χρήστη η είσοδος στον χώρο, συνήθως με το αυτοματοποιημένο άνοιγμα της πόρτας.

Στην περίπτωση που κάποιο από τα βήματα δεν επαληθεύεται, ο χρήστης καλείται να τα επαναλάβει.

Η συσκευή ETE GR TEMP που έχει εξασφαλίσει η «Security FO.R.S» διαθέτει επιπλέον ενσωματωμένη θύρα USB στην οποία μπορεί να συνδεθεί θερμικός εκτυπωτής μικρών διαστάσεων. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου εκτυπώνεται η φωτογραφία του χρήστη, όπως επίσης τα αποτελέσματα εγκυρότητας του πιστοποιητικού ή των εγγράφων του. Το τυπωμένο απόκομμα μπορεί να αξιοποιηθεί ως «εισιτήριο» για την πρόσβαση του χρήστη του χώρου ή να χρησιμοποιηθεί σε δια ζώσης έλεγχο.

Επικοινωνήστε με τη “Security FORS – Συστήματα Ασφαλείας Γρηγόρης Αβραάμ Α.Ε”, και ζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το νέο ανέπαφο σύστημα ελέγχου πρόσβασης.

  • Διεύθυνση: Αυλώνος 11, Νέο Στάδιο, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71305
  • Τηλέφωνο: 2810 314476

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο portal CRETALIVE NEWS | 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022